Hey vriendjes van 1B!
Vandaag kwamen er vrienden op bezoek bij ons, dus het was een beetje feest.
Daarom heeft gastmama Penda samen met ons heerlijke beignets gemaakt als dessert voor ons feest.
Sommige ingrediënten vond ik een beetje gek, zoals een appelsien. Ik had liever beignets met banaan gemaakt.
En hier mengen ze alles met hun handen, dat vond ik ook een beetje gek!
Maar onze beignets waren overheerlijk!
Zijn jullie benieuwd hoe we deze beignets gemaakt hebben?
Kijk dan hieronder maar naar de foto's!
En ik heb het recept ook toegevoegd zodat jullie het thuis eens kunnen uitproberen.
Of wie weet willen juf Griet en juf Gwenael dit wel samen met jullie koken als ze terug zijn in België?
Smakelijke groetjes,
Aboe de kok
Recept beignets
Ingrediënten:
- 1 kg patisseriebloem
- 1 L melk
- 100 g gesmolten boter
- 300 g suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 1 appelsien
- 1 zakje gist
- een snuifje muskaatnoot
Deeg maken:
1) Meng de bloem, de suiker, de vanillesuiker, de gist en een snuifje muskaatnoot in een grote kom met je handen (gek hé).
2) Maak een kuiltje in het midden van de kom en voeg de eieren en de gesmolten boter toe aan het mengsel. Meng goed.
3) Voeg nu de melk zachtjes toe totdat je een stevig maar nog vloeibaar deeg bekomt.
4) Rasp de appelsien boven het deeg en meng goed. Pers nu de appelsien uit, meng het sap van de appelsien door het deeg.
5) Bedek de kom met een handdoek en laat een uur rusten.
Beignets bakken:
6) Zet een pan met olie op het vuur en wacht totdat de olie warm is.
7) Maak met je handen kleine bolletjes van het deeg en doe deze in de pan olie. Doe dit heel voorzichtig!
8) Bak de beignets totdat ze goudbruin zijn, ongeveer een 5-tal minuten. Haal ze er dan uit en laat ze uitlekken in een vergiet.
9) Serveer de beignets warm of koud. Smullen maar!
De ingrediënten |
Bloem, suiker en gist goed mengen |
Een kuiltje maken voor de eieren |
Gesmolten boter toevoegen |
Boter smelten op z'n Senegalees |
Eieren toevoegen |
Goed mengen met de handen |
Appelsien raspen |
Het deeg is klaar! Nu 1 uur rusten... |
Kleine bolletjes maken van het deeg |
Bolletjes deeg voorzichtig in de pan leggen |
De beignets goudbruin bakken |
De beignets goed laten uitlekken |
De beignets zijn klaar, nu smullen maar! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten